צדק, צדק תרדוף! סיפור על מקרה אמיתי
מה קורה כשלקוח פונה לעורך דין שאינו מתמחה בתחום הנזיקין והדברים מתחילים להשתבש שלא באשמת הלקוח ולא בידיעתו? לפניכם סיפור מקרה:
רקע
אדם נפגע במהלך תאונת עבודה, שלא מאפשרת לו להמשיך בעבודתו או לעבוד בעבודה אחרת.
הוא מגיש תביעה נגד חברת הביטוח של המעסיק באמצעות עורך דין והיות ואינו בקיא בעניינים משפטיים, סומך על עורך דינו שינהל עבורו את התיק באופן המקצועי ביותר.
ההסתבכות
היות והליכים משפטיים לוקחים זמן רב ובמקרה זה מדובר אף על שנים ספורות אותו אדם משנה את מקום מגוריו לאורך תקופה זו.
כמו כן, מצבו הבריאותי התדרדר באותה תקופה ולא אפשר לו לצאת מביתו כלל, אפילו לא לצורך הגעה לדיונים בבית המשפט.
עורך דינו, אשר הבין, מאוחר מדי, כי לתביעת הנזיקין אין סיכויי הצלחה משביטוח לאומי פיצו כבר את הלקוח באופן המרבי בגין התאונה, החליט על דעת עצמו שאינו מבקש מהשופט להגיע לדיון ללא הלקוח לאור מצבו הבריאותי של הלקוח ולאחר שיצר ויכוח לא נעים עם הלקוח פשוט עזב את התיק בלא מסירת פרטי הלקוח וכתובתו לתיק בית המשפט.
המשמעות
כתוצאה מהתפטרות עורך הדין ואי מסירת פרטי הלקוח לבית המשפט, נתקבלו החלטות בתיק, התקיים דיון (!) ואף ניתן פסק דין מבלי שהלקוח היה מודע אליהם כלל!
ברגע שהדבר הגיע לידיעתו של הלקוח, ועל כך שמוטל עליו לשלם כ-13,000 ש”ח בגין הוצאות בית משפט שנפסקו משלא הגיע לדיון, הוא מיד פנה לחיפוש עורך דין בדרום עם התמחות בנזיקין ובביטול פסקי- דין ומצא אותנו.
השלב הבא
הגשנו לבית המשפט באופן בהול בקשה לביטול פסק דין שניתן בהיעדר התייצבות וזאת מתוך חובת הצדק, הוכחנו שהתובע לא קיבל את החלטות בית המשפט, לא ידע שהתיק ממשיך להתנהל, ולא תיאר לעצמו שבהמשך להשתלשלות האירועים המצערת עורך דינו השאיר את המצב כמו שהוא- לא ביטל את הדיון והתפטר מן הייצוג.
התוצאה
השופט החליט לבטל את פסק הדין ואת ההוצאות שנפסקו במסגרתו לאלתר מתוך חובת הצדק ואיפשר ללקוח למחוק את התביעה ללא צו להוצאות.